Grúz civil szervezetek tanulmányútja Magyarországon

2011. május 25-28.

100_2689

DemNet tanulmányutat szervezett grúz civil szervezetek és önkormányzatok képviselői számára Magyarországon.A tanulmányút elsődleges célja a civil-önkormányzati együttműködés erősítése volt jó példák bemutatásán keresztül (Budapesten és Szolnokon). A résztvevők számos civil szervezetet látogattak meg (pl. NIOK, Egyesek, Civil Rádió), részt vettek a DemNet által egyidőben szervezett nemzetközi konferencián, valamint A DemNet brit munkatársa, Liam Cranly által tartott műhelymunkán a civil szervezetek hatékonyabb kommunikációjáról. Négy intenzív nap után a csoport Szlovákiában folytatta a programját. A tanulmányút megszervezését a Nemzetközi Visegrád Alap támogatta.

galeria

Magyar-amerikai partnerség program (HAPI)

Magyar-Amerikai Partnerség Program (Hungarian-American Partnership Initiative - HAPI) volt annak a kezdeményezésnek a neve, amelyet az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége (USAID) finanszírozott. A program célja az elmúlt két évtizedben a társadalmi, gazdasági átmenet során Magyarországon felhalmozódott tapasztalatok átadása más, az átmenet problémáival, kihívásaival jelenleg is küzdő országok számára.

World Learning

Az amerikai World Learning magyarországi partnereként a DemNet 2000 és 2007 között számos tanulmányutat szervezett Magyarországra más országokból érkező szakmai küldöttségek számára, hogy a társadalmi, gazdasági átmenet során Magyarországon felhalmozódott tapasztalatokat megismerhessék.

Így többek között az alábbi programokat szerveztük:

  • civil szervezetek szerződéskötési lehetőségei állami/önkormányzati közfeladatok ellátására macedóniai szakembereknek,
  • magyarországi közbeszerzés intézményrendszere és gyakorlata bulgáriai szakembereknek,
  • tapasztalatcsere a nevelőszülő rendszerről bosznia-hercegovinai szakembereknek,
  • a decentralizált oktatás és az IKT eszközök alkalmazása macedóniai szakembereknek,
    innovatív módszerek a romák oktatásban bulgáriai szakembereknek.
FaLang translation system by Faboba