Felhívás

2016. szeptember 2.

A DemNet Alapítvány körülbelül 10 napos afrikai tanulmányutat szervez tapasztalt, nemzetközi kapcsolatokkal, nemzetközi pénzügyekkel foglalkozó újságírók számára 2016 őszén.

A tanulmányút célja, hogy az újságírók első kézből szerezzenek tapasztalatokat a fejlődő országokat érintő kihívásokról, megismerjék a fenntartható fejlődési célokat, és további ismereteket szerezzenek a fejlesztés finanszírozásának módjairól.

Az Alapítvány várja azon újságírók jelentkezését, akik érdeklődnek a nemzetközi fejlesztés iránt, foglalkoztak már nemzetközi – elsősorban a fejlődő országokat érintő – kérdésekkel, és/vagy nemzetközi pénzügyekkel (elsősorban adózással), és magas szinten beszélnek angolul. A jelentkezésnek nem feltétele az újságírói munkaviszony, azonban a pályázat elbírálásánál az ismert médiumokban történő rendszeres publikáció előnyt jelent.

Jelentkezésükkel a pályázók vállalják, hogy a tanulmányút után legkésőbb 2017. február 15-ig megjelentetnek legalább három, átlagosan 10.000 karakter hosszúságú cikket a nemzetközi fejlesztéshez kapcsolódó, illetve a fejlesztés finanszírozásáról szóló témákban, valamely országos lefedettségű médiumban.

A tanulmányút az Alapítvány „Európai Polgárok mobilizációja annak érdekében, hogy az egyenlőtlenség és a méltányos adózás az európai fejlesztési kérdések központi témájává váljon a 2015-ös Európai Fejlesztési Évben és utána” c. projektje keretében, az Európai Unió támogatásával valósul meg.

Az Alapítvány fedezi a tanulmányút során felmerülő utazási és szállásköltségeket, a szakmai programok költségeit, valamint biztosítja a szükséges vízumokat, ugyanakkor az út költségeihez az Alapítvány minden résztvevőtől 200 euró hozzájárulást kér. A tanulmányút résztvevőinek felelőssége továbbá, hogy biztosítsák maguk számára a szükséges oltásokat, az igényük szerinti biztosítást, valamint az étkezést (leszámítva a szakmai programokon történő étkezést).

A tanulmányút várhatóan Ghána-Nigéria/Zambia-Tanzánia területét érinti majd, és október-december között valósul meg.

A pályázatokat, melyek tartalmazzák a pályázó

1) önéletrajzát,

2) rövid, angol nyelvű motivációs levelét, valamint

3) a témában írt korábbi cikkeinek listáját

az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre várjuk. Az email tárgya „pályázat - afrikai tanulmányút” legyen.

Jelentkezési határidő: 2016. szeptember 16. (péntek) 15.00 óra.

FaLang translation system by Faboba