Mennyire szolidáris a magyar?

DemNet szolid kutatas ofoglaloMi jellemző ránk: inkább a segítséget várjuk, vagy mi magunk is megsegítjük az arra rászorulókat? Vajon mennyit adunk szívesen és kiknek? Mit gondolunk a nálunk fejletlenebb országok támogatásáról? A DemNet Alapítvány 2013 júliusában országos reprezentatív kérdőíves kutatással vizsgálta a magyar felnőtt lakosság hozzáállását az adományozáshoz és Magyarország nemzetközi fejlesztéspolitikájához.

A 'szolidaritás mikro- és makroszintű aspektusai - Kiket és milyen módon támogat és támogatna Magyarország lakossága itthon és külföldön?' c. tanulmány aktualitását a szeptember 5-i jótékonysági világnap is adja, melyről idén első alkalommal emlékezünk meg. Szeptember 5-ét tavaly magyar kezdeményezésre nyilvánította az ENSZ Közgyűlése a jótékonyság világnapjává, hitet téve a szociális érzékenység és a kultúrák párbeszéde mellett.

További információ: Bördős Éva, projektvezető (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

 

letoltes

Kutatási Elemzés

Szolidaritás kutatási eredmények - prezentáció

Kutatási Összefoglaló

Research Summary

Bördős Éva - Gregor Anikó: Tanulmány

Éva Bördős - Anikó Gregor: Reasearch Paper

 

 

FaLang translation system by Faboba