Tagjai vagyunk

mafA Magyar Adományozói Fórum államtól és pártoktól független, egyesületi formában működő szakmai ernyőszervezet, amely a társadalmi ügyeket támogató hazai vállalatokat és non-profit szervezeteket tömöríti.

Elsődleges célja, hogy hazánkban is széles körben megismertesse és meghonosítsa a felelős és hatékony közösségi és társadalmi befektetések professzionális módszereit és eszközeit, és ezáltal segítséget nyújtson a vállalatoknak, alapítványoknak és magánszemélyeknek abban, hogy egyre többen, egyre többet és egyre hatékonyabb módon fektessenek be a társadalomba.

 

hand_colourA Nemzetközi Humanitárius és Fejlesztési Civil Szövetség (HAND) célja, hogy a tagszervezetek fejlesztés és humanitárius segélyezés terén szerzett évtizedes tapasztalatát hasznosítva hozzájáruljon egy fenntartható fejlesztést szolgáló, átlátható nemzetközi együttműködési politika kialakításához, és ennek során szakmai együttműködő partnere legyen a magyar kormányzati szerveknek. 2009 decemberében a DemNet-et a HAND elnökségébe választották. A DemNet az AidWatch munkacsoport, az EU Integrációs és Szomszédsági Politika munkacsoport és a NEFE munkacsoport tagja. A DemNet a HAND tagságán keresztül a fejlesztési és humanitárius civil szervezetek európai konföderációja, a CONCORD Aid Watch és a European Partnership & Neighborhood munkacsoportjainak munkájában vesz részt.

 

telecentre_europeA Telecentre-Europe hálózat célja a teleházak társadalmi hatásának és működési hatékonyságának fejlesztése széles körű európai érdekképviselet és tapasztalatcserék segítségével. A Telecentre-Europe 2010-es csúcstalálkozójának Budapest adott otthont, a DemNet a rendezvény társszervezője volt.

 

euclidAz EUCLID Hálózat civil szakértők folyamatosan gyarapodó közössége, akik azért kapcsolódnak határokat átívelve, hogy hozzájáruljanak egy erősebb, innovatívabb és fenntarthatóbb európai civil társadalom kialakításához. A hálózat 300 tagot számlál, illetve további 3000 civil szektorban dolgozó szakembert és független szakértőt köt össze a tagsággal. A tagságnak szóló szolgáltatásokon és projektek megvalósításán keresztül fejleszti magát a hálózatot, hogy tagjai gyökeres változásokat tudjanak elérni a civil társadalomban (pl. status quo folyamatos megkérdőjelezése, konkrét megoldási javaslatok ajánlása, nemzetközi együttműködés és tagok közötti kölcsönös tanulás ápolása). Az EUCLID egy olyan pán-európai hálózat, amely az EU-tagállamokon belül és az EU-n kívül is aktív. Továbbá céljai közé tartozik, hogy felkarolja a „globális Európa" megközelítést összekötve európai polgárokat a globális civil társadalommal. A szektort minden szinten érintő és egymással kölcsönhatásban álló kihívásokra koncentrál a hálózat, amelyek hatást gyakorolnak tagjaira: Hatékonyság, Fenntarthatóság, Innováció, Befolyásolás. A hálózat és a szektorok közötti partnerségek erejét használja ki, hogy tartós változásokat érjen el az európai civil társadalomban és össztársadalmi szinten egyaránt. Az EUCLID Hálózat tagjai tehát magánszemélyek és nem szervezetek. A DemNet két munkatársa is tagja az EUCLID Hálózatnak. Az EUCLID és a DemNet több projekt keretében is együttműködik: partnerek egy társadalmi innováció elterjesztését segítő európai projektben és egy társadalmi vállalkozók szakmai cseréjét segítő európai projektben. Mindezen túl az EUCLID és a DemNet közös eseményeket szerveznek a 2011-es Magyar EU-elnökség alatt és hosszú távon egy Közép-Kelet-Európai EUCLID központ kialakítását tervezik.

FaLang translation system by Faboba