Milyen egy jó kampány?

Aktív állampolgárság, kampánytechnikák workshop és pályázat

Időpont: 2016. január 23. (hétfő) 9.30 - 13.00
Helyszín: Szenecsár Galéria és Kreatív Műhely, 1091 Budapest, Üllői út 69. fsz. 6.
Csengő: 15

Hogyan kampányoljunk hatékonyan? Milyen egy jó utcai akció? Milyen jó példákat találunk nemzetközi színtéren és mi a helyzet Magyarországon? Milyen kampánytechnikákat érdemes alkalmazni, ha egy összetett társadalmi problémáról van szó? Hogyan fogalmazzuk meg hatékonyan üzenetünket?

A workshopra olyan civil szervezetek képviselőit, aktivistáit várjuk, akik valamilyen társadalmi probléma megoldásán dolgoznak és bővítenék ismereteiket kampányolás, utcai akciók, megmozdulások terén.

A workshopon egy konkrét, mindenkit érintő ügyet, az adóigazságosság kérdését vizsgáljuk, mely hatással van szinte az összes társadalmi problémára, mind helyi, mind globális szinten: egy igazságos adórendszerrel javítható lenne például a nők, a szegénységben, kisebbségben élők helyzete, orvosolható lenne a lakhatás, éhezés problémája. Biztosíthatnánk a megfelelő, mindenki számára egyenlő hozzáférést olyan létfontosságú közszolgáltatásokhoz, mint az oktatás, egészségügy, és emelhetnénk azok színvonalát, illetve hozzájárulhatnánk a környezet megóvásához, és a fenntartható, tiszta energia használatához is.

Jelentkezz, és tudj meg többet az adóigazságosságról, a globális Tax Justice mozgalomról, valamint arról, hogy hogyan építhetnétek be munkátokba az igazságos adózás kérdését!

Miért érdemes még jelentkezni?

A workshopot követően a DemNet Alapítvány pályázatot hirdet majd, melyen a két legjobb kampányötlettel előálló szervezet egyenként 150 000 forintos pénzjutalomban részesül, hogy megvalósíthassa javaslatát a workshopot követő két hónapon belül (legkésőbb március 27-ig).

Program
9.00 - 9.30 Érkezés, regisztráció
9.30 - 9.45 Bevezetés, köszöntő: Bördős Éva (igazgató, nemzetközi fejlesztési programvezető, DemNet)
9.45 - 10.45 Adóigazságosság és annak alkalmazhatósága a hazai civil szervezetek munkájában
Pogátsa Zoltán (közgazdász, Új Egyenlőség) előadása
10.45 - 11.15 Hogyan épül fel egy jó kampány? Milyen jó példák vannak?
Miklós Zsófia (nemzetközi fejlesztési projektmunkatárs, DemNet) prezentációja
11.15 - 11.30 Kávé
11.30 - 13.00 Közös brainstorming Sztaniszláv András (stratégiai kommunikációs tanácsadó, PR szakértő) vezetésével

A workshopra az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen várjuk a jelentkezéseket, a tárgyban kérjük megjelölni a következőt: “kampány workshop”. A workshopon összesen max. 20 résztvevőt tudunk fogadni.

eu logo smallThis programme is funded by the European Union.

FaLang translation system by Faboba