A Magyar Fundraising Akadémia I. Alumni találkozója

Fundraising képzésünk próbaüzemének lezárása után néhány hónappal Alumni találkozóra hívtuk a résztvevőket és a trénereket. Az összejövetel célja volt egyrészt az, hogy az Alumni csoport rendszeres találkozóit megalapozzuk, másrészt pedig az, hogy megtudjuk, néhány hónappal a képzés után hogyan emlékeznek vissza a képzésre, illetve annak milyen hatásai voltak szakmai munkájuk szempontjából.

Bővebben...

Fundraising esettanulmányok

Az Európai Unió támogatásával, a Lifelong Learning program keretében, a Leonardo da Vinci alprogram Innovációtranszfer projektjeként megvalósuló projektünkben hazai és nemzetközi szervezetek esettanulmányait, jó gyakorlatait gyűjtjük össze, amelyek hasznos ötleteket, módszereket adhatnak hazai nonprofit szervezeteknek. A jó gyakorlatokat folyamatosan töltjük fel honlapunkra.

Bővebben...

Az adományszervezés Etikai Alapelveinek Nyilatkozata

ELŐSZÓ

Az adományszervezők számos területen, különböző országokban, és különböző körülmények között dolgoznak, de van néhány alapvető, közös értékük és gyakorlatuk: azért dolgoznak, hogy változást érjenek el, másoknak segítsenek és megmentsék azt, ami értékes: valójában mind azért tesznek, hogy ezt a világot egy jobb hellyé tegyék. Ez az oka a fundraiserek ama törekvéseinek, hogy jó gyakorlatokat határozzanak meg és alkalmazzák azokat.

Az Etikai Alapelvek Nyilatkozatának célja, hogy az elszámoltathatóságnak, az átláthatóságnak és a hatékonyságnak elköteleződve segítse elő a fundraiserek közösségének növekedését világszerte. Ebben a nyilatkozatban szeretnénk összegezni mindazt, ami szakmánk gyakorlása során egyesít bennünket. Ezt felismerve több országban léteznek már magatartási kódexek és szakmai sztenderdek. E nyilatkozat szándéka, hogy az alapvető alapelvek egyetemes nyilatkozatával egyesítse a globális fundraising közösséget.

Bővebben...

Magyar Fundraising Akadémia - Próbaüzem

fundrasing trainingA DemNet Alapítvány és partnerei által Ausztriából adaptált képzés kipróbálása 2015 márciusa óta folyik. Különböző civil szervezetek munkatársai és önkéntesei összesen 24-en, két csoportban, heti két délután tesztelik a teljes képzést, a próbaüzem június második felében zárul.

Bővebben...

Fundraising Akadémia indul - résztvevők jelentkezését várjuk

A DemNet Alapítvány partnereivel, az Osztrák Fundraising Szövetség által fejlesztett és az Európai Fundraising Szövetség által is elismert és akkreditált „Fundraising College" elnevezésű forrásteremtő képzést adaptálja a magyarországi civil szektor sajátosságaira és környezetére szabva. Célunk egy olyan adományszervező workshopsorozat fejlesztése, amely lehetőséget ad civil szervezetek munkatársainak a sikeres adományszervezéshez szükséges tudás elsajátítására.

Bővebben...

Képzőket keresünk!

A DemNet Alapítvány partnereivel, az Osztrák Fundraising Szövetség által fejlesztett és az Európai Fundraising Szövetség által is elismert és akkreditált „Fundraising College" elnevezésű forrásteremtő workshopsorozatot adaptálja a magyarországi civil szektor sajátosságaira és környezetére adaptálva. Célunk egy olyan adományszervező workshopsorozat fejlesztése, amely lehetőséget ad civil szervezetek munkatársainak a sikeres adományszervezéshez szükséges tudás elsajátítására. / Az osztrák képzési anyagot a fordítás után adaptáljuk, majd pilot képzést szervezünk.

Bővebben...

Elkészült Civil szervezetek forrásteremtő Stratégiái c.kutatásunk gyorsjelentése

A Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvány és az ADOK 2014-es Civil szervezetek forrásteremtő Stratégiái c. kutatásának gyorsjelentése.

Bővebben...

Fundraising 2014 konferencia - összefoglaló

E helyütt mutatjuk be Fundraising 2014 konferenciánk eredményeit, amelyet 2014. március 20-21-én rendeztünk Budapesten. Bár a konferencián eredetileg 60 fő részvételére számítottunk, az eseményre közel 90 civil szakmabeli jött el. Ez volt az első olyan fundraising konferencia, amely során a civil szakmabeliek szélesebb rétegét sikerült elérni.

Bővebben...

Fundraising adaptációs workshop Bécsben

Bécsi projektpartnerünknél, az Osztrák Fundraising Szövetségnél folytatódott egy partnertalálkozó keretében a DemNet Alapítvány fundraising képzés adaptációért felelős csapatának munkája.

Bővebben...

Fundraising kutatás - civil szervezetek részvételét várjuk!

Forrásteremtő képzésünkhoz készítünk felmérést civil szervezetek körében.

Bővebben...

FaLang translation system by Faboba