maf

Magyar Adományozói Fórum (Hungarian Donors Forum) is the only professional umbrella membership organization of grantmakers, donors (foundations, companies) independent from the state and political parties.

Its primary goal is to introduce and facilitate the adoption of the professional methods and tools used for responsible and impactful community investments and at the same time to provide support for local companies, foundations and private persons in order to achieve that more organizations contribute more and more effectively for the society.

hand_colour

A Nemzetközi Humanitárius és Fejlesztési Civil Szövetség (HAND) célja, hogy a tagszervezetek fejlesztés és humanitárius segélyezés terén szerzett évtizedes tapasztalatát hasznosítva hozzájáruljon egy fenntartható fejlesztést szolgáló, átlátható nemzetközi együttműködési politika kialakításához, és ennek során szakmai együttműködő partnere legyen a magyar kormányzati szerveknek. 2009 decemberében a DemNet-et a HAND elnökségébe választották. A DemNet az AidWatch munkacsoport, az EU Integrációs és Szomszédsági Politika munkacsoport és a NEFE munkacsoport tagja. A DemNet a HAND tagságán keresztül a fejlesztési és humanitárius civil szervezetek európai konföderációja, a CONCORD Aid Watch és a European Partnership & Neighborhood munkacsoportjainak munkájában vesz részt.

telecentre_europe

A Telecentre-Europe hálózat célja a teleházak társadalmi hatásának és működési hatékonyságának fejlesztése széles körű európai érdekképviselet és tapasztalatcserék segítségével. A Telecentre-Europe 2010-es csúcstalálkozójának Budapest adott otthont, a DemNet a rendezvény társszervezője volt.

euclid

Az EUCLID Hálózat civil szakértők folyamatosan gyarapodó közössége, akik azért kapcsolódnak határokat átívelve, hogy hozzájáruljanak egy erősebb, innovatívabb és fenntarthatóbb európai civil társadalom kialakításához. A hálózat 300 tagot számlál, illetve további 3000 civil szektorban dolgozó szakembert és független szakértőt köt össze a tagsággal. A tagságnak szóló szolgáltatásokon és projektek megvalósításán keresztül fejleszti magát a hálózatot, hogy tagjai gyökeres változásokat tudjanak elérni a civil társadalomban (pl. status quo folyamatos megkérdőjelezése, konkrét megoldási javaslatok ajánlása, nemzetközi együttműködés és tagok közötti kölcsönös tanulás ápolása). Az EUCLID egy olyan pán-európai hálózat, amely az EU-tagállamokon belül és az EU-n kívül is aktív. Továbbá céljai közé tartozik, hogy felkarolja a „globális Európa" megközelítést összekötve európai polgárokat a globális civil társadalommal. A szektort minden szinten érintő és egymással kölcsönhatásban álló kihívásokra koncentrál a hálózat, amelyek hatást gyakorolnak tagjaira: Hatékonyság, Fenntarthatóság, Innováció, Befolyásolás. A hálózat és a szektorok közötti partnerségek erejét használja ki, hogy tartós változásokat érjen el az európai civil társadalomban és össztársadalmi szinten egyaránt. Az EUCLID Hálózat tagjai tehát magánszemélyek és nem szervezetek. A DemNet két munkatársa is tagja az EUCLID Hálózatnak. Az EUCLID és a DemNet több projekt keretében is együttműködik: partnerek egy társadalmi innováció elterjesztését segítő európai projektben és egy társadalmi vállalkozók szakmai cseréjét segítő európai projektben. Mindezen túl az EUCLID és a DemNet közös eseményeket szerveznek a 2011-es Magyar EU-elnökség alatt és hosszú távon egy Közép-Kelet-Európai EUCLID központ kialakítását tervezik.

FaLang translation system by Faboba