logo get online week 2012

Get Online Week

Internet Gombok

Az Internet Gombok egy olyan online alkalmazás, amely megkönnyíti, gyorssá és kényelmessé teszi az internethasználatot a kezdő és gyakorlott felhasználók számára.

Hogyan működik?

Az Internet Gombok használatával lehetőség nyílik egy személyre szabott weboldal létrehozására, melyen színes gombok a felhasználó kedvenc internetes oldalaira mutatnak. Ez az oldal bárhonnan elérhető és szerkeszthető, a legegyszerűbb, ha saját számítógépünkön beállítjuk kezdőoldalnak.

Kiknek szól?

Mindenkinek. De leghasznosabb a kezdő internet-felhasználók számára, akik ezáltal nagyon könnyen eligazodhatnak a neten. A gyakorlott felhasználók pedig időt spórolhatnak az Internet Gombok használatával.

Hol érhető el?

Az Internet Gombok alkalmazás a www.internetbuttons.org oldalon érhető el, ahol egy profil készítésével el tudjuk menteni a saját „gombjainkat". Lehetőségünk van mások, például szülők, nagyszülők számára is oldalt létrehozni, ahol saját fényképünket és személyes üzenetünket is rámenthetjük az oldalra. Az oldalon találunk egy angol nyelvű bemutató videót és képeket is, melyek segítenek abban, hogy elképzeljük, milyen is lesz a saját oldalunk.

Fejlesztőt keresünk!

Az Internet Gombok alkalmazás egyelőre angol (valamint holland és lengyel) nyelven működik, de fejlesztője, a Liberty Global (a magyarországi UPC tulajdonosa) szeretné, ha az alkalmazás más nyelveken is elérhető lenne. A teleházak körében fejlesztőt keresünk arra, hogy a programot magyar nyelvre lefordítsa és magyar tartalommal feltöltse. Ehhez, valamint a program hároméves üzemeltetéséhez a Liberty Global partnert keres és számára pénzügyi támogatást nyújt. Akit érdekel a lehetőség, kérem jelezze a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen.

Fotók, videók, történetek

A Telecentre-Europe a Get Online Week 2012 kampány keretében fotókat, videókat és történeteket vár a teleházaktól, melyeken keresztül bemutatják intézményüket, szolgáltatásaikat, munkatársaikat, felhasználóikat, mindennapi életüket. A beküldött anyagok felkerülnek a Telecentre-Europe médiatárába, és felhasználhatók lesznek a teleházak népszerűsítésére. Ha lehet, a képfelvételeken látszódjon a Get Online Week 2012 kampány plakátja (letölthető A3-as és A4-es formátumban). Az anyagokat vagy linkeket a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címre várjuk.

Get Online Week

Skillage

A Telecentre-Europe a Get Online Week 2012 kampány alkalmávból egy új, fiataloknak szóló programot mutatott be. A Skillage egy online alkalmazás, mely a felhasználók munkaerő-piaci követelményekre való infokommunikációs felkészültségét méri fel egy rövid teszt segítségével.

Mi a Skillage?

Az angol elnevezés a skill (készség) és az age (kor, korszak) szóösszetételből származik. Kifejlesztésének hátteréül az szolgált, hogy a különféle tanulmányok, kutatások rámutatnak arra, miszerint a fiatalok infokommunikációs készségei nem érik el azt szintet, amelyet a munkahelyek egyre inkább megkövetelnek, az iskolai számítástechnikai oktatás pedig nem készíti fel őket kellően a munkaerőpiacra.

Skillage

Nyitórendezvény Brüsszelben

Get Online Week

Teleházak a figyelem középpontjában

A digitális szakadék áthidalása egyre nehezebb feladat, ráadásul a nemek közötti szakadék is egyre nő. Az Európai Unió szerint a teleházak kiemelt szerepet játszanak a nők és a munkanélküli fiatalok társadalmi felzárkóztatásában. A teleházak munkájára hívja fel a figyelmet a Get Online Week 2012 kampány.

A teleházak európai szövetsége, a Telecentre-Europe, amelynek a Magyar Teleház Szövetség, a DemNet Alapítvány és az NT Nonprofit Közhasznú Kft. is tagja, 2012-ben is meghirdette a Get Online Week (szabad fordításban: Netezzünk a héten!) kampányt. Célja, hogy európai szinten ráirányítsa a figyelmet a teleházak és más közösségi hozzáférési helyek munkájára. A kampány idén március 26-30-ra esik, egyidejűleg az Európai Unió eSkills Week kampányával.

FaLang translation system by Faboba