Érdekérvényesítő Workshop

2017. január 13-14. Budapest - Művelődési Szint

16128163 563352873857702 1171375473 nA DemNet Alapítvány szervezésében 2016 őszén kezdődtek meg a 2 napos érdekérvényesítő workshopnak a szervezési munkálatai. A workshop elsődleges célja volt, hogy az Norvég Civil Támogatási Alap által támogatott projektek jó gyakorlatain keresztül, érdekérvényesítő szakemberek segítségével a résztvevők megtanulják az érdekérvényesítés folyamatát, módszereit és a későbbiekben saját céljaik mentén is sikeres kampányokat, közösségi kezdeményezéseket bonyolítsanak le.

Közérdekű érdekérvényesítési program Montenegróban

A Montenegro Advocacy Program célja a montenegrói civil szervezetek megerősítése volt abból a célból, hogy hatékonyan részt vehessenek a közérdekű érdekérvényesítési folyamatokban. A program megvalósítója az amerikai World ORT, konzorciumi partnerei a DemNet, az albán ANTTARC és a helyi ADP-Zid voltak. A program pénzügyi támogatás mellett képzésekkel és tanácsadással is segítette a kiválasztott helyi civil szervezeteket, melyek egy-egy helyi közügy, társadalmi probléma megoldását vállalták a közérdekű érdekérvényesítés eszközeivel. Pálvölgyi Péter, a DemNet munkatársa 2002 februártól 2003 januárig a program megvalósításán dolgozott Podgoricában.

Milyen egy jó kampány?

Aktív állampolgárság, kampánytechnikák workshop és pályázat

Időpont: 2016. január 23. (hétfő) 9.30 - 13.00
Helyszín: Szenecsár Galéria és Kreatív Műhely, 1091 Budapest, Üllői út 69. fsz. 6.
Csengő: 15

Hogyan kampányoljunk hatékonyan? Milyen egy jó utcai akció? Milyen jó példákat találunk nemzetközi színtéren és mi a helyzet Magyarországon? Milyen kampánytechnikákat érdemes alkalmazni, ha egy összetett társadalmi problémáról van szó? Hogyan fogalmazzuk meg hatékonyan üzenetünket?

Roma érdekérvényesítési program

A program célja, hogy roma szervezetek vezetőinek képzésével a magyarországi roma jogvédelem, érdekvédelem civil intézményeit, fórumait erősítsük. A cél megvalósulása érdekében a Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvány képzést, tréninget szervez és bonyolít le a Partners Hungary Alapítvány, a Cigány Szervezetek Országos Szövetségével és tagszervezeteivel együttműködve. A képzések, tréningek során a résztvevő civil szervezetek vezetői számára, olyan ismeretek kerülnek közvetítésre, amelyek lehetővé teszik a szervezetek professzionalizálódását, a helyben folytatott érdekvédelmi szolgáltatások hatékonyabb, magasabb szintű működtetését, menedzselését. A program további célja, hogy a résztvevők együttműködésének erősítésével az országos szintű roma érdekérvényesítés új, alulról kezdeményezett civil alternatíváját tegyük alkalmassá arra, hogy konstruktívan részt tudjon vállalni a cigányságot érintő országos érdekegyeztetések folyamatában. A megvalósítandó program tartalmilag 50 óra elméleti képzésből és 44 óra tréningből áll. A találkozók alkalmával a szakmai programok mellett lehetőség nyílik arra is, hogy strukturált illetve kötetlen beszélgetések alkalmával a Szövetség tagszervezetei aktuális problémákra keressenek közös választ, megoldási alternatívákat.

Adatvédelem, biztonság és tikosított kommunikáció workshop

whistleblowers1Adatvédelem, biztonság és tikosított kommunikáció címmel tartunk képzést azoknak, akiknek fontos lehet az anonimitás, akik biztonságosan szeretnének kommunikálni forrásaikkal, adatközlőikkel, munkatársaikkal, anélkül hogy minden lépésüket filgyelnék. Beszélünk majd anonimitásról és adatvédelemről a tömeges megfigyelés korában. A workshop alatt tudatosítjuk, és gyakorlatok segítségével meg is tanítjuk a jelenlegi kommunikációs technológiában használható – megfigyelési és védekezési – módszereket, valós élethelyzeteket szimuláló módszerekkel.

Jelentkezési határidő: április 30.
Bővebb információ a workshopról és jelentkezés: http://whistleblowers.radiofonia.net

A workshopot a DemNet partnereivel, a lengyel Radiofonia, a cseh Iuridicum Remedium, és a szlovák PDCS szervezetekkel együtt hozta létre a Visegrádi Alap támogatásával.

FaLang translation system by Faboba